Exkurze v Zátiší & odpadový EKO sken prakticky

Fyzická akce začíná 26. 11. 2024 v 9:00.
Místo konání: 5. května 1640/65, 140 21 Praha 4-Nusle

Akce jsou k dispozici pouze uživatelům s členstvím Impact.
Zakoupit členství

Exkurze v Zátiší & odpadový EKO sken prakticky

Exkurze ve firmě Zátiší, která se hrdě hlásí k tématu udržitelnosti odstartuje další osobní setkání komunity udržitelnost. Podíváme se do zákulisí největší české cateringové firmy a praktičnost celého dne doplníme praktickým workshopem. Ve Středočeském inovačním centru se totiž rozhodli vytvořit praktický nástroj pro firmy, díky kterému ESG staví nohama na zem. Zobrazit více…

Kromě dat do tabulek je potřeba měnit zajetou praxi a v tématech odpadů, vody a energie se nabízí konkrétní úsporná řešení, zásadní strategické nástroje, ale i finanční úspory, o kterých není vždy jasné, jak vznikají. A my se na tento nástroj podíváme v detailu i s expertem Cyrilem Klepkem z Cyrklu, který jej pomáhal vyvíjet.

Akce se koná fyzicky a je potřeba se na ni registrovat.


O co půjde?

  • Seznámíme se s EKO skenem podrobněji 
  • Podíváme se na případové studie z malých / středních firem
  • Naučíme se základní kroky, u kterých začít v sekci odpadů 
  • Okoukneme, jak na EKO sken navazuje mentoringový program Cirkulárka 
  • A bude samozřejmě i čas na krátký networking a sdílení z Vaší praxe.

Kdo je Cyril Klepek?

Cyril je zakladatel a ředitel Cyrkl – digitálního odpadové tržiště, které vidí v odpadu zdroj a pomocí pokročilých technologií propojuje původce odpadů s finálními zpracovateli. Je dlouhodobým expertem na poli inovací a cirkulární ekonomiky. Absolvoval VŠE obor Ekonomie a hospodářská politika, kde pokračoval na doktorské studium. V tomto období měl zároveň na starosti inovace v Raiffeisenbank a vznik Raiffeisen Advisory. Byl inovačním leaderem v agentuře Direct People a je šéfredaktorem publikací Cirkulární Česko 1 a 2.

Kdo je Olesja Lancevská?

Olesja Key account manager/ projektová manažerka programů EKO sken a Cirkulárka. Olesja má bohaté zkušenosti z Technologického inovačního centra ve Zlíně, kde téměř sedm let vedla akcelerátor Můj první milion zaměřený na podporu podnikatelů ve fázi idea stage. V této roli se specializovala na tvorbu business plánů, identifikaci zákazníků, validaci podnikatelských nápadů a tvorbu go-to-market strategií. Spolu s kolegy a místními podnikateli se podílela na vytvoření metodiky pro výuku podnikání a podnikavosti na středních školách. Po přestěhování do Prahy se její zaměření přesunulo na malé a střední podniky (SME) a udržitelná témata. V současnosti pomáhá podnikatelům se strategickým rozvojem jejich firem, přičemž klade důraz na integraci principů cirkulární ekonomiky. Díky bohaté expertní síti, kterou Středočeské inovační centrum a další centra v republice společně sdílí, dokáže doporučit nejvhodnější odborníky pro zvýšení efektivity a konkurenceschopnosti firem.

Kdo je Jan Šmelhaus?

Jan je zkušený lídr v oblasti gastronomie a udržitelného podnikání. V současné době působí jako Managing Director ve firmě Zátiší, jednom z předních poskytovatelů cateringových služeb v České republice. Pod jeho vedením se firma Zátiší výrazně zaměřuje na inovace v oblasti udržitelnosti, které zahrnují nejen ekologicky šetrné postupy v kuchyni, ale i odpovědný přístup k dodavatelskému řetězci a minimalizaci odpadu.

Tereza Rutkovská

120 min | 26. 11. 2024 | Komunita: Udržitelnost |
Kontakt na organizátora: Tereza Rutkovská