Lidé v rovnováze

Akce již proběhla.

Další webinář ze série Lidé v rovnováze tentokrát s výjimečným hostem paní Zuzanou Wiener. O čem to bude? O životě! Společně se zamyslíme nad tématem rovnováhy – fyzické, mentální, vztahové i spirituální a jak ji udržovat. O osobnostech, které potkala a čím ji obohatily. Prostor bude i pro otázky a širší diskusi. Zobrazit více…

Paní Zuzana Wiener je žena mnoha profesí, která se nebojí života a žije jej stále naplno. Se svým manželem měla možnost pracovat v České republice, Německu, ale i v USA, kam legálně emigrovali v roce 1965. Jeden rok vyučovala v internátní škole v Lenoxu ve státě Massachusetts. Živila se manuálně, umělecky i intelektuálně. Byla překladatelkou i tlumočnicí, učitelkou i vychovatelkou. Dělala vše, co bylo třeba, ale vždy s grácií a šarmem, po boku svého manžela Jana Wienera, navigátora 311. perutě RAF, protinacistického odbojáře, univerzitního profesora a politického vězně.

Tragická válečná léta vykreslila jeho vzácný charakter, osobnost silného intelektu, odvahy, moudrosti, laskavosti, zájmu, skromnosti a pokory… Ničeho a nikoho se nebál, připraven vždy bojovat za práva těch, kteří neměli sílu. Často používal přísloví „K vítězství zla stačí, aby slušní lidé byli pasivní”… A to vše se dlouhým životem v jeho blízkosti do ní otisklo a je nesmírně vděčná za tento osudový scénář.

Paní Zuzana promluví na téma Jak mít čas na život – Umět žít.

Akce proběhne fyzicky v Praze či online, odkaz na Zoom dostupný po přihlášení.

Denisa Koderlová

120 min | 26. 4. 2023 | Komunita: Udržitelnost |
Kontakt na organizátora: Denisa Koderlová